Jahodová raw torta: Obdivujte krátko, aby sa nerozpustila

Chuťmeter:
 
14 porcií
 
Letná jahodová raw torta

Potrebujeme:

Na korpus:

  • 400 g datlí (namočených na pol hodiny do vody)
  • 400 g mandlí (namočených cez noc a osušených)
  • 60 g kakaa natural
  • 200 g jahôd

Na prvý krém:

  • 600 g jahôd
  • 300 ml panenského kokosového oleja
  • 60 ml kakaového masla
  • 300 g kešu orechov (namočených cez noc)
  • 45 g cvikly
  • 150 ml javorového alebo agávového sirupu

Na korpus:

  • 200 g datlí (namočených na pol hodinu do vody)
  • 200 g mandlí (namočených cez noc a osušených)
  • 30 g kakaa natural
  • 200 g nakrájaných jahôd (poukladáte ich na korpus)

Na druhý krém:

  • 400 g jahôd
  • 200 ml panenského kokosového oleja
  • 40 ml kakaového masla
  • 200 g kešu orechov (namočených cez noc)
  • 30 g cvikly
  • 100 ml javorového alebo agávového sirupu

Na raw čokoládu:

  • 100 g kakaového masla
  • 50 g kakaa natural
  • 50 g kokosového
  • práškového cukru

Na raw guľočky:

  • 100 g datlí (namočených na pol hodiny do vody)
  • 100 g mandlí (namočených cez noc a osušených)
  • 20 g kakaa natural

Postup:

  1. Mandle a kakao pomeľte na múku a pridajte datle. Hmotu natlačte na spodok väčšej tortovej formy (s priemerom 26 cm). Na korpus naukladajte nakrájané jahody.
  2. Všetky ingrediencie na krém rozmixujte do hladka a vylejte na korpus. Dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 8 hodín.
  3. Pripravte druhé poschodie torty: Pomeľte mandle a kakao na múku a pridajte datle. Hmotu natlačte na spodok menšej tortovej formy (s priemerom 20 cm). Na korpus naukladajte nakrájané jahody.
  4. Všetky ingrediencie rozmixujte na hladký krém a vylejte ho na korpus. V chladničke chlaďte aspoň 8 hodín.
  5. Pripravte raw čokoládu: Kakaové maslo roztopte vo vodnom kúpeli, primiešajte kakao a kokosový cukor. Ideálne je zahriať zmes na 42 stupňov. Následne temperujte na 31,5 °C, vtedy je čokoláda pripravená na tuhnutie.
  6. Pripravte raw guľôčky: Mandle a kakao pomeľte na múku a pridajte datle. Formujte guľôčky.
  7.  Na väčší korpus uložte menší vychladený korpus a tortu ozdobte kockami raw čokolády, mandľovými guľôčkami a ovocím podľa vášho výberu.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Jahodová raw torta: Obdivujte krátko, aby sa nerozpustila
Redakcia