Jahodové guľky: Takto sa varí v raji

Chuťmeter:
 
30 kusov
 
Jahodové gule

Potrebujeme:

Na gule:

  • 1 kg zemiakov
  • štipku soli
  • 2 vajcia
  • 400 g polohrubej múky

Na plnku a ozdobu:

  • 300 g jahôd (plus na ozdobu)
  • práškový cukor

Postup:

  1. Cesto na gule urobte rovnako ako na šúľance. Odkrajujte z neho väčšie kúsky, roztľapkajte ich v ruke na placku a do stredu vložte jahodu. Gule uzavrite a dajte variť do vriacej vody. Hotové sú, keď vyplávajú na povrch.
  2. Jahody na ozdobu nakrájajte, pridajte cukor podľa chuti a rozmixujte.
  3. Uvarené gule dajte na tanier, polejte ich rozmixovanými jahodami a ešte ozdobte celými jahodami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Jahodové guľky: Takto sa varí v raji
Redakcia