Raz, dva, tri a je na stole: Jednoduchý krémeš z lístkového cesta

Chuťmeter:
 
10 porcií
 
Jednoduchý krémeš z lístkového cesta

Potrebujeme:

  • 1 hotové lístkové cesto
  • 1 liter mlieka
  • 6 vajec
  • 3 balíčky prášku na prípravu vanilkových krémov
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • šľahačka na ozdobu

Postup:

  1. Lístkové cesto rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na pláty.
  2. Lístkové pláty prenesieme na plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia asi 15 minút dozlatista. Necháme vychladnúť.
  3. V troche mlieka vymiešame krémový prášok, pridáme balíček vanilínového cukru a žĺtky. Krém potom vlejeme do zvyšného horúceho mlieka a varíme do zhustnutia.
  4. Bielky s kryštálovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme a sneh pomaly vmiešame do horúceho krému.
  5. Teplú plnku vylejeme na upečený vychladnutý plát lístkového cesta, urovnáme a priložíme druhý plát. Ten môžeme ešte pred položením na krém opatrne pokrájať na štvorce, aby sa krémeš ľahšie krájal.
  6. Jednoduchý krémeš z lístkového cesta po vychladnutí ozdobíme šľahačkou.

Tip:

Krémeš podávajte s čerstvým ovocím. 

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Raz, dva, tri a je na stole: Jednoduchý krémeš z lístkového cesta