Jemné buchty: Vo veľkosti golfových loptičiek sú najlepšie!

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Jemné buchty

Potrebujete:

  • 85 g masla alebo tuku
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • trochu citrónovej kôry alebo arómy
  • 1 vajce
  • 1 kypriaci prášok 
  • lekvár alebo nutelu
  • žĺtok na potretie

Postup:

  1. Maslo rozdrobte v múke zmiešanej s kypriacim práškom, vanilínovým a práškovým cukrom. Pridajte vajce, smotanu a vypracujte jemné cesto. 
  2. Rukami odoberajte kúsky cesta a v dlaniach roztlačte na placku, naplňte lekvárom a uzatvorte.
  3. Uložte na plech, potrite rozšľahaným žĺtkom a pečte pri teplote 175 °C 15 -20 minút. Upečené posypte cukrom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Jemné buchty: Vo veľkosti golfových loptičiek sú najlepšie!
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská