Jemné šišky: Takéto buchtičky robia iba zlaté ruky každej babičky

Chuťmeter:
 

15 až 20 kusov
 
Jemné šišky

Potrebujeme:

  • 500 g polohrubej múky
  • 300 ml mlieka
  • 30 g droždia
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 4 žĺtky
  •  soľ
  • 4 lyžice rozpusteného masla
  • domáci lekvár
  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. V miske zmiešame droždie, 100 ml vlažného mlieka, cukor a na teplom mieste necháme chvíľu postáť. Zatiaľ vo veľkej mise zmiešame žĺtky, štipku soli, zvyšné mlieko, po častiach múku, kvások a maslo.
  2. Vymiesime hladké cesto, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a pohárom povykrajujeme kolieska. Na polovicu koliesok dáme lyžičku lekváru, zakryjeme čistými kolieskami a okraje dobre popritláčame. Naplnené šišky ihneď vyprážame v rozpálenom oleji. Prebytočného oleja ich zbavíme na papierovej utierke a podávame.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Jemné šišky: Takéto buchtičky robia iba zlaté ruky každej babičky
Redakcia