Jeseň nasladko: Tekvicový chlebík s mandľami

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Jeseň nasladko: Tekvicový chlebík s mandľami

Potrebujeme:

  • 180 g tekvice
  • 190 g polohrubej múky
  • 180 g práškového cukru
  • 120 g masla
  • 3 vajcia
  • 80 g posekaných mandlí
  • pomarančovú šťavu
  • 1 lyžicu kryštálového cukru
  • ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • tuk a múka na vymastenie a vysypanie formy

Postup:

  1. Na kúsky nakrájanú očistenú tekvicovú dužinu zalejeme pomarančovou šťavou, prisypeme kryštálový cukor a na miernom plameni povaríme asi 5 až 7 minút. Scedíme a necháme vychladnúť.
  2. Žĺtky vymiešame s maslom a s práškovým cukrom. Pridáme polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom a do tuha vyšľahaný sneh z bielkov.
  3. Nakoniec do cesta zamiešame kúsky tekvice s  posekanými mandľami a spolu premiešame.
  4. Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej formy a v rúre vyhriatej na 180 °C upečieme.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Jeseň nasladko: Tekvicový chlebík s mandľami