Jesenná kávová torta: Dajte si za lyžičku kofeínu!

Chuťmeter:
 
12 porcií
 
Jesenná kávová torta

Potrebujete:

Na cesto:

  • 1 balenie Piškótových variácií Dr.Oetker
  • 100 g mletých mandlí
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 5 vajec
  • 50 g nastrúhanej horkej čokolády

Na plnku:

  • 750 ml smotany na šľahanie
  • 3 balíčky smeta-fixu
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 40 g práškového cukru
  • 15 g instantnej kávy

Na ozdobenie:

  • 25 g mandľových plátkov

Postup:

  1. Na cesto v mise zmiešajte zmes na piškótové cesto s mandľami a vanilínovým cukrom. Pridajte vajcia a vyšľahajte elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Nakoniec vmiešajte nastrúhanú čokoládu. 
  2. Naneste do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhlaďte. Vložte do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 170 °C asi 35 minút.
  3. Korpus nechajte vo forme vychladnúť. Potom ho vyberte z formy a pozdĺžne prekrojte tak, aby bol spodný diel korpusu vyšší. Vrchný diel korpusu rozdrobte do misky a odložte stranou. Spodnú časť korpusu preneste na podnos a okolo neho upevnite očistený okraj formy.
  4. Na prípravu plnky v mise vyšľahajte smotanu so smeta-fixom, vanilínovým cukrom a cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do polotuha. Pridajte kávu a vyšľahajte dotuha. Plnku naneste do formy na spodný diel korpusu a uhlaďte.
  5. Na ozdobenie opražte na teflonovej panvici mandľové plátky a vmiešajte ich k rozdrobenému korpusu. Zmes naneste na povrch plnky, odložte do chladničky asi na 2 hodiny a nechajte stuhnúť.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo