Jogurtové tortičky sú najkrajšie ako oválky či kolieska

Chuťmeter:
 
6 kusov
 
Jogurtové tortičky

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 75 g polohrubej múky
  • 1 žĺtok
  • 30 g masla
  • 20 g práškového cukru
  • 1 - 2 lyžice mlieka podľa potreby
  • tuk a múku na vymastenie a vysypanie plechu

Na plnku:

  • 300 ml nízkotučného bieleho jogurtu
  • 80 g práškového cukru
  • 4 plátky želatíny
  • 50 ml mlieka
  • čerstvé jahody
  • lístky medovky

Postup:

  1. Maslo, múku, žĺtok, maslo a cukor spracujeme na cesto (podľa potreby pridáme mlieko). Vypracované cesto rozvaľkáme medzi dvomi potravinárskymi fóliami a pomocou valčeka prenesieme na pripravený plech. Upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C a necháme vychladnúť.
  2. Napučanú želatínu rozpustíme v mlieku. Biely jogurt vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme v mlieku rozpustenú želatínu a premiešame. Rozotrieme na cesto a odložíme na 3 až 4 hodiny do chladničky stuhnúť.
  3. Po stuhnutí pomocou formičky vykrajujeme kolieska alebo oválky, ktoré ozdobíme prekrojenými jahodami a lístkami medovky.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Jogurtové tortičky sú najkrajšie ako oválky či kolieska
ma
db