Hotové za 15 minút: Kanapky s jahodami a bielou čokoládou

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Kanapky s jahodami a bielou čokoládou

Potrebujeme:

  • 150 g jahôd
  • 4 plátky bieleho hriankového chleba
  • 150 g mascarpone
  • 2 lyžice šľahačky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 až 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžicu medu
  • lístky mäty
  • 50 g bielej čokolády

Postup:

  1. Jahody očistíme a zmiešame s citrónovou šťavou a medom. Necháme postáť.
  2. Z hriankového chleba vykrojíme kolieska a nasucho opečieme z oboch strán.
  3. Mascarpone premiešame so šľahačkou a s vanilkovým cukrom.
  4. Krémom potrieme každú kanapku. Navrch položíme očistenú jahodu, ozdobíme lístkom mäty a nastrúhanou bielou čokoládou.

Tip:

Namiesto vykrojeného a opečeného sendvičového chleba použite okrúhlu maslovú sušienku. Ak budete mať krém a jahody pripravené v chladničke, kedykoľvek môžete vyrobiť perfektnú maškrtu pre hostí.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Hotové za 15 minút: Kanapky s jahodami a bielou čokoládou