Kapučínová roláda s tvarohovým krémom a malinami

Chuťmeter:
 
10 porcií
 
Kapučínová roláda s tvarohovým krémom a malinami

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 120 g práškového cukru
  • 2 lyžice kapučína v prášku
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku do pečiva

Na plnku:

  • 250 g malín
  • 250 g jemného tvarohu
  • 150 g práškového cukru
  • 4 plátky želatíny
  • 50 - 60 ml mlieka
  • 50 ml instantnej kávy

Postup:

  1. Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom, prilejeme 2 lyžice vody, pridáme preosiatu hladkú múku, kypriaci prášok, kapučínový prášok a škrob.
  2. Plech vyložíme papierom na pečenie, roztrieme naň cesto a upečieme vo vyhriatej rúre. Potom preložíme na čistú utierku posypanú práškovým cukrom, papier odstránime, cesto stočíme a necháme vychladnúť.
  3. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a kávou.
  4. Plátky želatíny zalejeme troškou vody a necháme nabobtnať. Potom želatínu vyžmýkame a rozpustíme na miernom ohni v mlieku. Rozpustenú želatínu premiešame s ochuteným tvarohom. Plnku dáme na pár minút do chladu trochu stuhnúť.
  5. Vychladnutý korpus rozvinieme, natrieme naň dve tretiny plnky a na jeden okraj poukladáme tesne vedľa seba maliny. Roládu stočíme od časti s malinami.
  6. Povrch rolády potrieme zvyškom krému, odložíme do chladu na 6 až 8 hodín, potom pokrájame.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Kapučínová roláda s tvarohovým krémom a malinami