Kapučínový cheesecake: Úžasne prevoňaný škoricou

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
J8: Kapučínový cheesecake

Potrebujeme:

Na korpus:

  • 150 g maslových sušienok (rozmixovaných)
  • za hrsť lieskových orieškov (rozmixovaných)
  • 40 g roztopeného masla

Na náplň:

  • 650 g jemného tučného tvarohu (alebo smotanového syra)
  •  225 g kyslej smotany
  • 140 g práškového cukru
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 100 ml mlieka
  • 7 plátkov želatíny
  • 2 lyžice instantného espresa (+ 1 lyžica horúcej vody)

Na ozdobný krém:

  • 250 g mascarpone
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice práškového cukru
  • trochu mletej škorice

Postup:

  1. Dno malých formičiek (7,5 cm) vyložte papierom na pečenie, boky potravinárskou fóliou.
  2. Sušienky zmiešajte s maslom, orieškami a zmes rovnomerne rozdeľte do formičiek. Poriadne utlačte a dajte na pol hodiny do chladničky. Želatínu dajte napučať.
  3. Urobte náplň: Zmiešajte tvaroh, kyslú smotanu, cukor a vanilkový extrakt. V lyžici horúcej vody rozpustite instantné espreso a nechajte ho vychladnúť. Napučanú želatínu rozpustite v zohriatom mlieku. Potom kávu aj želatínu nalejte do tvarohovej hmoty, dobre premiešajte a rozlejte do formičiek. Dajte na noc do chladničky.
  4. Pripravte ozdobný krém: Mascarpone vyšľahajte so šľahačkovou smotanou a s cukrom. Krémom naplňte cukrárske vrecúško s rovnou špičkou a na každom cheesecaku urobte špirálu. Nakoniec všetky posypte mletou škoricou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Kapučínový cheesecake: Úžasne prevoňaný škoricou
Redakcia