Koláčiky s tvarohovou plnkou a so slivkovým lekvárom

Chuťmeter:
 
35 kusov
 
Koláčiky s tvarohovou plnkou a so slivkovým lekvárom

Potrebujeme:

Na kvások:

  • 40 g droždia
  • 1 lyžičku kryštálového cukru
  • 1 lyžicu polohrubej múky
  • 100 ml vlažného mlieka

Na cesto:

  • 150 g celozrnnej pšeničnej múky
  • 350 g polohrubej múky
  • 75 g kryštálového cukru
  • 100 g rozpusteného masla
  • 3 žĺtky
  • 200 ml mlieka
  • 150 g oskorušového džemu
  • soľ
  • 1 vajce na potretie
  • slivkový lekvár

Na tvarohovú plnku:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžičku postrúhanej citrónovej kôry
  • 75 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru

Postup:

  1. Pripravíme kvások: Z droždia, cukru, múky a mlieka pripravíme kvások a necháme vykysnúť.
  2. Pripravíme cesto: Do misy dáme celozrnnú a polohrubú múku, soľ a kryštálový cukor. Dobre premiešame. Pridáme rozpustené maslo, v mlieku rozmiešané tri žĺtky a nakysnutý kvások. Vypracujeme cesto. Poprášime ho múkou, prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto nakysnúť.
  3. Pripravíme tvarohovú plnku: K tvarohu primiešame nastrúhanú citrónovú kôru, práškový a vanilínový cukor a žĺtky.
  4. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Nakysnuté cesto rozdelíme na dva bochníky. Každý z nich rozvaľkáme na hrúbku asi 3/4 až 1 cm. Vykrajovačkou vykrojíme kolieska s priemerom asi 6 cm. Kolieska preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Dnom menšieho pohárika vytvoríme na kolieskach jamky.
  5. Časť koláčikov naplníme slivkovým lekvárom. Druhú časť naplníme tvarohovou plnkou, do ktorej stredu dáme za lyžičku slivkového lekváru. Koláčiky necháme ešte 10 minút kysnúť.
  6. Okraje koláčikov potrieme rozšľahaným vajcom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 15 minút.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Koláčiky s tvarohovou plnkou a so slivkovým lekvárom