Krehká čučoriedková torta: Ani omrvinka nazmar!

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Krehká čučoriedková torta

Potrebujeme:

  • 250 g polohrubej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 120 g masla
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku
  • 1 vajce, štipku soli
  • pár lyžíc mlieka
  • 500 ml čučoriedok
  • 2 lyžice Solamylu
  • pol lyžičky mletej škorice
  • pol lyžičky citrónovej šťavy
  • 2 balíčky vanilínového cukru

Na ozdobenie:

  • čučoriedkový džem, snehové pusinky

Postup:

  1. Múku zmiešame so 40 g práškového cukru, 100 g masla, s kypriacim práškom a vajcom. Pridáme štipku soli a toľko mlieka, aby sme vypracovali hladké cesto. Rozdelíme ho na dve časti a rozvaľkáme do tvaru kruhu. Jednu časť dáme do menšej vymastenej okrúhlej formy vysypanej múkou.
  2. Na cesto uložíme umyté a osušené čučoriedky zmiešané so Solamylom, 60 g práškového cukru, s mletou škoricou, citrónovou šťavou a vanilínovým cukrom. Pokvapkáme zvyšným maslom a prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta. Okraje cesta k sebe pritlačíme.
  3. Naplnenú formu prikryjeme alobalom a v rúre vyhriatej na 190 stupňov pečieme 15 minút. Potom alobal odstránime, teplotu znížime na 180 stupňov a dopečieme do zlatista. Vychladnutú tortu potrieme čučoriedkovým džemom
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Krehká čučoriedková torta: Ani omrvinka nazmar!
Mária Abrahámová