Krémový marhuľový koláčik je spapaný na posenie! Moc chutí deťom

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
Krémový marhuľový koláčik

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 1 lyžicu oleja
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku
  • štipku soli

Na krém:

  • asi 300 g rozmixovaných marhúľ (čerstvých alebo z kompótu)
  • 4 lyžice vody
  • 280 ml mlieka
  • 1 balíček Zlatého klasu
  • 2 - 3 lyžice kryštálového cukru
  • 250 ml kyslej smotany
  • marhuľový džem na potretie
  • 1 balíček dlhých piškót
  • šťavu z kompótu
  • šľahačku
  • marhule a tmavá postrúhaná čokoláda na ozdobenie

Postup:

  1. Pripravíme cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme olej, múku, kypriaci prášok a vymiešame. Nakoniec zľahka pridáme sneh z bielkov so štipkou soli. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 20 minút.
  2. Pripravíme krém: V hrnci zmiešame rozmixované marhule a 4 lyžice vody. Necháme prejsť varom. Prevarené marhule pridáme do mlieka, v ktorom sme rozmiešali Zlatý klas a cukor. Na stáleho miešania na miernom ohni varíme do zhustnutia. Po vychladnutí vyšľaháme s kyslou smotanou.
  3. Vychladnutý plát potrieme marhuľovým džemom, poukladáme naň piškóty a trochu ich navlhčíme šťavou z kompótu. Marhuľový krém natrieme na piškóty. Necháme niekoľko hodín stuhnúť v chlade. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a nastrúhanou čokoládou, prípadne kúskom marhule.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

Pluska.sk

Plus7dní.sk

Emma.sk