Kysnutý chlebíček troch chutí

Chuťmeter:
 
pre celú rodinu
 
Kysnutý chlebíček troch chutí

Potrebujeme:

Na kvások:

  • 30 g droždia
  • 1 lyžičku cukru
  • 1 lyžicu múky
  • 100 ml vlažného mlieka

Na cesto:

  • 350 g hladkej múky
  • 1 lyžičku soli
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 75 g kryštálového cukru
  • 100 ml vlažného mlieka
  • 2 žĺtky
  • 75 ml oleja
  • 2 lyžice mletých orechov
  • 2 lyžičky škoricového cukru
  • 2 lyžice mletého maku
  • 2 lyžičky postrúhanej citrónovej kôry
  • 1 lyžicu kakaa
  • maslo na vymazanie chlebíčkovej formy
  • rozpustené maslo na potretie
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Cesto pripravíme podľa základného receptu na kysnuté cesto.
  2. Pripravené cesto rozdelíme na 3 časti. Do prvej zapracujeme pomleté orechy a nastrúhanú citrónovú kôru, do druhej pomletý mak a škoricový cukor a do tretej kakao. Všetky tri časti na doske vytvarujeme do bochníčkov, prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť.
  3. Vykysnuté cestá prehnetieme, vytvarujeme do šúľkov, spletieme a uložíme do vymastenej chlebíčkovej formy. Prikryjeme čistou utierkou a necháme ešte 20 minút kysnúť.
  4. Naplnenú formu s cestom vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 25 minút. Upečený teplý chlebíček potrieme rozpusteným maslom a posypeme práškovým cukrom.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Kysnutý chlebíček troch chutí