Kysnutý závin s marcipánom a višňami: Menej tradičný, ale rovnako fantastický

Chuťmeter:
 
12 porcií
 
J9: Kysnutý závin s marcipánom a višňami

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 250 ml mlieka
  • 2 lyžičky krupicového cukru
  • 20 g droždia
  • 500 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 100 ml oleja

Na plnku:

  • 300 g marcipánu
  • 200 g mletých mandlí
  • 1 vajce
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 500 g višní
  • za hrsť nasekaných mandlí na ozdobu

Postup:

  1. Zamieste cesto: Z polovice vlažného mlieka, z cukru a droždia pripravte kvások a nechajte ho vzísť. Trvá to 10-15 minút. Do veľkej misy nasypte múku, štipku soli, pridajte vajce, olej, zvyšné mlieko a prilejte kvások. Vypracujte hladké, jemné cesto a nechajte ho kysnúť na teplom mieste 45 minút.
  2. Cesto rozdeľte na dve časti a každú z nich vyvaľkajte na obdĺžnik. Marcipán rozvaľkajte, rozdeľte a uložte na vyvaľkané cestá.
  3. Urobte plnku: Zomleté mandle, vajce, cukor, mlieko a vanilkový extrakt dobre zamiešajte. Polovicu plnky rozotrite na jedno cesto s marcipánom a poukladajte na ňu vykôstkované višne. Rovnako naplňte druhé cesto.
  4. Oba záviny preneste na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite ich rozšľahaným vajíčkom, posypte mandľami a pečte 20 minút pri 220 °C.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Kysnutý závin s marcipánom a višňami: Menej tradičný, ale rovnako fantastický
Veronika Kollárová