Lepší ako akákoľvek zmrzlina: Sorbet z púpavových kvetov

Chuťmeter:
 
5-6 porcií
 
DOBRÉ JEDLO: Sorbet z púpavových kvetov

Potrebujeme:

  • 220 g púpavových kvetov
  • 1 l vody
  • 60 g kryštálového cukru
  • 120 ml pomarančovej šťavy (prípadne šťavy z ružového grapefruitu, pomela alebo červených pomarančov)
  • 100 ml limetovej šťavy

Postup:

  1. Z púpavových kvetov odstráňte zelenú časť.
  2. Kvety dajte do hrnca s vodou a varte asi hodinu. Nechajte vychladnúť a do druhého dňa odložte do chladničky.
  3. Do sita vložte gázu alebo kuchynskú utierku. Nálev preceďte a dobre vyžmýkajte. Opäť ho mierne zohrejte a rozpustite v ňom cukor.
  4. Prilejte šťavu z ľubovoľných citrusov a ochutnajte. Ak treba, doslaďte.
  5. Púpavovo-citrusovú šťavu nalejte do formičiek na nanuky, malých mištičiek alebo z nej urobte ľadové kocky. Mrazte najmenej 4 hodiny.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Lepší ako akákoľvek zmrzlina: Sorbet z púpavových kvetov
DOBRÉ JEDLO/ Dobroslava BRUNOVSKÁ
Ema POSPÍŠILOVÁ TEKELYOVÁ