Linecké kolieska s ríbezľovým džemom: Klasika, ktorá na Vianoce nesmie chýbať

01
Chuťmeter:
 
40 kusov
 
J12: Linecké kolieska s ríbezľovým džemom

Potrebujeme:

  • 250 g masla
  • 120 g práškového cukru
  • kôra z biocitróna
  • 4 žĺtky
  • 350 g hladkej múky
  • mletá vanilka alebo 1 vanilkový cukor
  • maslo na vymazanie plechov
  • ríbezľový džem na plnenie (alebo aj iný)
  • práškový cukor na obaľovanie

Postup:

  1. Všetky suroviny na cesto dobre vymieste a nechajte stuhnúť zabalené fóliou v chladničke. Potom ho rozvaľkajte na tenko a vykrajujte kolieska. Poukladajte ich na vymastené plechy a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 7 minút.
  2. Polovicu vychladnutých koliesok natrite džemom a prikryte zvyšnými kolieskami. Nakoniec kolieska obaľte v cukre.

Naša cukrárka Veronika
„Jemné koláčiky s domácim ríbezľovým džemom robievame každý rok a predstavujú pre mňa klasiku, ktorá na Vianoce nesmie chýbať. Recept mám od svojej babičky, ktorá bola fantastická kuchárka a vedela piecť tie najlepšie koláče. A kolieskami si ju stále pripomínam."

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Linecké kolieska s ríbezľovým džemom: Klasika, ktorá na Vianoce nesmie chýbať
Dobré jedlo