Pečte ako pravá Francúzka: Mille Feuille s krémom a jahodami
Potrebujeme:
- lístkové cesto
- 1 balíček pudingu s pistáciovou príchuťou
- 200 g krupicového cukru
- 500 ml mlieka
- 500 ml smotany na šľahanie
- 250 g rastlinnej tukovej nátierky s maslovou príchuťou
- 50 g nepražených nesolených pistácií
- ovocie na ozdobu
- práškový cukor
Postup:
- Lístkové cesto vyvaľkáme na doske posypanej práškovým cukrom a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto zaťažíme druhým plechom, aby nevyskočilo. Pečieme pri teplote 180 °C približne 30 minút. Upečený a vychladnutý korpus rozkrojíme na 3 rovnako veľké pásy.
- Mlieko privedieme do varu, pridáme puding rozmiešaný v troche studenej vody. Varíme asi 10 minút, potom prisypeme cukor. Ešte mierne povaríme a odstavíme. Hotový puding necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Nakoniec do pudingu zašľaháme zmäknutý tuk, vyšľahanú smotanu a nasekané pistácie.
- Jednotlivé pláty lístkového cesta spojíme hotovým krémom a očistenými pokrájanými jahodami a dezert dáme dobre vychladiť. Potom nakrájame na jednotlivé porcie a posypeme práškovým cukrom.
Tip:
Mille Feuille je typický francúzsky dezert, ktorý však môžete pripraviť podľa vlastnej chuti. Základom je síce lístkové cesto, ale môžete ho prekladať ľubovoľným krémom s rôznymi prísadami či so sezónnym ovocím. Najtradičnejšou náplňou je vanilkový krém s jahodami alebo s malinami.