Pečte ako pravá Francúzka: Mille Feuille s krémom a jahodami

Chuťmeter:
 
pre celú rodinu
 
Lístkové Mille Feuille s pistáciovým krémom

Potrebujeme:

  • lístkové cesto
  • 1 balíček pudingu s pistáciovou príchuťou
  • 200 g krupicového cukru
  • 500 ml mlieka
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 250 g rastlinnej tukovej nátierky s maslovou príchuťou
  • 50 g nepražených nesolených pistácií
  • ovocie na ozdobu
  • práškový cukor

Postup:

  1. Lístkové cesto vyvaľkáme na doske posypanej práškovým cukrom a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto zaťažíme druhým plechom, aby nevyskočilo. Pečieme pri teplote 180 °C približne 30 minút. Upečený a vychladnutý korpus rozkrojíme na 3 rovnako veľké pásy.
  2. Mlieko privedieme do varu, pridáme puding rozmiešaný v troche studenej vody. Varíme asi 10 minút, potom prisypeme cukor. Ešte mierne povaríme a odstavíme. Hotový puding necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Nakoniec do pudingu zašľaháme zmäknutý tuk, vyšľahanú smotanu a nasekané pistácie.
  3. Jednotlivé pláty lístkového cesta spojíme hotovým krémom a očistenými pokrájanými jahodami a dezert dáme dobre vychladiť. Potom nakrájame na jednotlivé porcie a posypeme práškovým cukrom.

Tip:

Mille Feuille je typický francúzsky dezert, ktorý však môžete pripraviť podľa vlastnej chuti. Základom je síce lístkové cesto, ale môžete ho prekladať ľubovoľným krémom s rôznymi prísadami či so sezónnym ovocím. Najtradičnejšou náplňou je vanilkový krém s jahodami alebo s malinami.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Pečte ako pravá Francúzka: Mille Feuille s krémom a jahodami