Lístkové srdiečka s ovocím: Pocukrujte, ošľahačkujte koľko to dá!

Chuťmeter:
 
6 kusov
 
Lístkové srdiečka s ovocím

Potrebujeme:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 30 g čerstvého drobného ovocia podľa sezóny
  • 1 balíček šľahačky v prášku
  • 150 ml mlieka
  • práškový a vanilínový cukor na posypanie

Postup:

  1. Lístkové cesto vyvaľkáme natenko a vykrojíme z neho 12 väčších srdiečok. Polovicu rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. Z druhej polovice srdiečok vykrojíme menšou formičkou stred a poukladáme na plné srdiečka tak, aby sa urobil vyšší okraj. Upečieme v rúre vyhriatej na 200 °C dozlatista.
  3. Ovocie umyjeme a očistíme. Šľahačku z prášku pripravíme podľa návodu na obale.
  4. Do vychladnutých upečených srdiečok dáme najprv tenkú vrstvu šľahačky, na ňu poukladáme ovocie a posypeme zmesou práškového a vanilínového cukru.

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Lístkové srdiečka s ovocím: Pocukrujte, ošľahačkujte koľko to dá!