Pre lenivé gazdinky: Túto makovú tortu nemusíte vôbec piecť

Chuťmeter:
 
1 kus
 
DJ1: Maková nepečená torta

Potrebujeme:

  • 250 g nemletého maku
  • 100 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 100 ml rumu
  • 100 g mletých orechov
  • pomarančová kôra z jedného stredného pomaranča 
  • 1 malé balenie okrúhlych piškót
  • 3 lyžice pomarančovej šťavy
  • 1 smotana na šľahanie a kôra z pomaranča na ozdobu

Postup:

  1. Nemletý mak dajte do hustého sitka a prelejte vriacou vodou. Nechajte odkvapkať a osušiť, potom ho pomeľte.
  2. V mise vyšľahajte maslo s cukrom do peny, pridajte pomletý mak, rum, orechy a kôru z pomaranča.
  3. Dno tortovej formy (s priemerom 18 cm) vyložte piškótami a trošku ich pokropte pomarančovou šťavou. Potom na ne rozotrite dve tretiny makovej hmoty a na ňu opäť poukladajte piškóty. Pokropte ich znovu pomarančovou šťavou. Na piškóty rozotrite zvyšok makovej hmoty a pekne ju uhlaďte.
  4. Tortu dajte chladiť aspoň na 2 hodiny, najlepšie však na noc. Podávajte ju s vyšľahanou nesladenou šľahačkou ozdobenou pomarančovou kôrou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Pre lenivé gazdinky: Túto makovú tortu nemusíte vôbec piecť
Veronika Kollárová