Marhuľová torta s džemom: Chutí ráno, na obed aj večer

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Marhuľová torta s džemom

Potrebujeme:

  • 500 g marhúľ
  • 120 g masla
  • 60 g práškového cukru
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 4 vajcia
  • 100 g krupicového cukru
  • 150 g hladkej múky
  • 3 lyžice marhuľového lekváru

Postup:

  1. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom do peny. Vmiešame žĺtky a premiešame. Z bielkov a krupicového cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorý spolu s múkou primiešame do cesta.
  2. Vrúbkovanú okrúhlu tortu vymastíme, vysypeme múkou a cesto do nej rozotrieme. Na cesto uložíme tesne vedľa seba pokrájané marhule a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Po vychladnutí povrch potrieme zohriatym marhuľovým džemom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Marhuľová torta s džemom: Chutí ráno, na obed aj večer
Blanka Nemčeková