Maslová torta: Nech vám nakysne riadne vysoko

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Maslová torta

Potrebujeme:

  • 500 g hladkej múky
  • 20 g čerstvého droždia
  • 120 g masla
  • mlieko
  • 1 žĺtok
  • 40 g práškového cukru
  • 500 g sliviek
  • 1 lyžicu kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Zmäknuté maslo vymiešajte s práškovým cukrom a so žĺtkom. Vo vlažnom mlieku rozpustené droždie dajte do misky spolu s preosiatou múkou. Pridajte vymiešané maslo s práškovým cukrom a žĺtkom. Prilejte podľa potreby toľko vlažného mlieka, aby ste vypracovali polohusté hladké cesto. Nechajte ho v teple nakysnúť.
  2. Nakysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkajte do okrúhleho tvaru. Preneste do vymastenej okrúhlej tortovej formy a uložte vykôstkované, pokrájané slivky. Na povrchu ich posypte kryštálovým a vanilkovým cukrom a dajte piecť na 35 minút do rúry vyhriatej na 190 °C. Po zapečení pokrájajte a posypte práškovým cukrom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Maslová torta: Nech vám nakysne riadne vysoko
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská