Melónový krém s arašidovým maslom

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Melónový krém s arašidovým maslom

Potrebujeme:

  • 800 g červeného melóna
  • 100 g žltého melóna
  • 80 g kryštálového cukru
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 30 g jemného kukuričného škrobu
  • 2 lyžice arašidového masla
  • 3 lyžičky obyčajného masla
  • mätu na ozdobenie

Postup:

  1. Očistený červený melón pokrájame, 100 g si odložíme.
  2. Zvyšných 700 g červeného melóna dáme do hrnca, prisypeme kryštálový cukor, vanilínový cukor, prilejeme 150 ml vody, prikryjeme a na miernom ohni uvaríme do mäkka.
  3. Uvarenú melónovú zmes rozmixujeme a vrátime späť na sporák. Zahustíme škrobom rozmiešaným v malom množstve studenej vody a  krátko povaríme.
  4. Žltý melón pokrájaný na malé kocky rozdelíme do pohárov, na ne nalejeme uvarený krém a necháme vychladnúť.
  5. Arašidové maslo vymiešame so zmäknutým obyčajným maslom.
  6. Na povrch vychladnutého krému dáme vymiešané maslo, zvyšné kúsky odloženého červeného melónu a ozdobíme lístkami mäty.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Melónový krém s arašidovým maslom