Mini je trendy: Ružové zamatové cupcakes

Chuťmeter:
 
10 porcií
 
Ružové zamatové cupcakes

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 150 g rastlinnej tukovej nátierky
  • 150 g kryštálového cukru
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 3 vajcia (ak sa vám zdá cesto málo kompaktné, pridajte ešte jedno)
  • 20 ml červeného potravinárskeho farbiva

Na krém:

  • 150 g rastlinnej tukovej nátierky
  • 150 g práškového cukru
  • lyžička červeného farbiva

Na dekorácie:

  • červený fondán
  • nasekané brusnice
  • cukor zafarbený na červeno
  • lístky mäty

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Vyšľahajte cukor s tukom (napr. tuk s maslovou príchuťou Hera), po jednom pridajte vajcia a farbivo. Masu vymiešajte dohladka, potom pridajte múku a vypracujte hladké cesto.
  3. Formičky na muffiny naplňte do dvoch tretín a pečte cca 20 minút. Po vybratí z rúry nechajte vychladnúť.
  4. Medzitým si pripravte krém. Vyšľahajte tuk s maslovou príchuťou a práškový cukor na hladký krém a primiešajte farbivo. Nechajte v chladničke chvíľu vychladnúť.
  5. Pripravte si fondán – rozvaľkajte ho na tenký plát a vykrojte z neho kolieska. Tie položte na vrch cupcaku, pomocou vrecúška dozdobte krémom a nakoniec dozdobte nakrájanými brusnicami, farebným cukrom a mätou.

Tip: Farbivo si možno vyrobiť aj doma

  • 100 ml šťavy z červenej repy
  • 100 g kryštálového cukru
  • šťava z polovice citróna

Všetko zmiešajte v hrnčeku, priveďte do varu a nechajte chvíľu zredukovať. Potom odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.

Sladká rozkoš: Tortičky minipavlova s ovocnou omáčkou

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Mini je trendy: Ružové zamatové cupcakes
idobrejedlo.sk