Mrkvové šatôčky: Zelenina im dodá vydarenú chuť

Chuťmeter:
 
16 kusov
 
R: Mrkvové šatôčky

Potrebujeme:

  • 250 g polohrubej múky (môže byť aj špaldová)
  • 250 g masla
  • 250 g nastrúhanej mrkvy
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • ríbezľový alebo marhuľový lekvár (hodí sa skôr kyslý)
  • práškový cukor na posypanie (nemusí byť)

Postup:

  1. Do misy dajte múku, maslo, mrkvu, kypriaci prášok a vypracujte cesto. Odložte ho aspoň na hodinu do chladničky.
  2. Potom cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a pomocou formičky z neho vykrajujte krúžky alebo ho radielkom rozkrájajte na štvorčeky. Do ich stredu dajte pol lyžičky lekváru a spojte kraje. Šatôčky môžete po okrajoch spevniť aj vidličkou.
  3. Šatôčky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a dajte rúry vyhriatej na 180 °C asi na 15 minút.
  4.  Upečené nechajte vychladnúť, horúce sú veľmi krehké. Pred podávaním šatôčky posypte práškovým cukrom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Mrkvové šatôčky: Zelenina im dodá vydarenú chuť
Redakcia