Murínske koláčiky: Odlamujte si z nich po celé sviatky

01
Chuťmeter:
 
25 kusov
 
J12: Murínske koláčiky

Potrebujeme:

  • 360 g hrubej múky
  • 80 g zmäknutého masla
  • 150 g práškového cukru
  • 40 g kakaa
  • tri štvrte balíčka kypriaceho prášku
  • 1 balíček škoricového cukru Kotányi
  • 1 lyžica mlieka
  • 2 vajcia
  • maslo na vymazanie plechov
  • plátky mandlí, slaný karamel alebo cukrové sypanie na ozdobu

Postup:

  1. V múke rozmrvte zmäknuté maslo. Pridajte cukor, kakao, kypriaci prášok, škoricový cukor, mlieko, vajcia a spracujte na cesto. 
  2. Cesto rozvaľkajte na doske na tenko. Ak treba, odložte ho na čas do chladničky, aby sa nelepilo na dosku a valček.
  3. Z cesta vykrajujte rôzne tvary. Koláčiky uložte na vymastený plech a ozdobte plátkami mandlí, slaným karamelom alebo cukrovým sypaním. Dajte do vyhriatej rúry a pri teplote 175 °C pečte 15 – 18 minút.

Redaktorka Slávka

„Tieto koláčiky sme mali doma každé Vianoce. Mame som ich pomáhala vykrajovať už ako škôlkarka. Mala som rada chvíle, keď sme spolu sedeli pri stromčeku, ona so šálkou kávy a ja s čajom. Odlamovala som si z murínov a vonku snežilo. Inak, recept pochádza z kuchárskej knihy, ktorá má viac ako 60 rokov.“

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Murínske koláčiky: Odlamujte si z nich po celé sviatky
Dobré jedlo