Musíte vyskúšať: Mramorovaná pavučinka s tvarohom

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Mramorovaná pavučinka

Potrebujeme:

  • 800 g mäkkého tvarohu
  • 100 g pravého masla
  • 200 g kyslej smotany
  • 150 ml mlieka
  • 250 g polohrubej múky
  • 130 g kryštálového cukru
  • 110 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 4 lyžice kakaa
  • 3 lyžice vanilkového cukru
  • 2 balíčky vanilkového pudingu v prášku
  • štipka soli

Postup:

  1. Maslo, múku a cukor zmiešame spolu so štipkou soli. Do drobiacej sa zmesi pridáme na záver vajce. Ideálne je, ak je cesto čo najdrobivejšie.
  2. Dno aj boky formy na pečenie torty vystelieme cestom a na chvíľu odložíme do chladničky. Medzitým pripravíme krém z tvarohu, kyslej smotany, mlieka a zo zvyšných vajec.
  3. Do krému na záver vsypeme práškový cukor a pudingový prášok.
  4. Krém rozdelíme na dve polovice, do jednej pridáme kakao. Potom do korpusu striedavo vlejeme obidva krémy. Po poslednej vrstve vytvoríme špajdľou pavučinový vzor.
  5. Formu vložíme do rúry a koláč pečieme 70 minút pri teplote 160 stupňov Celzia.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Musíte vyskúšať: Mramorovaná pavučinka s tvarohom
BÁJEČNÁ ŽENA