Na letný deň: Žĺtkový koláč s čučoriedkami a ríbezľami

Chuťmeter:
 
7 porcií
 
Žĺtkový koláč s čučoriedkami a ríbezľami

Potrebujeme:

  • maslové keksy
  • 5 žĺtkov
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 a pol balíčka želatínového stužovača
  • 1 balenie vanilkového pudingu bez varenia
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 250 g hustého bieleho jogurtu
  • 150 g ríbezlí
  • 25 g želatíny
  • 450 ml čučoriedkovej šťavy
  • 300 g čučoriedok

Postup:

  1. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s krupicovým cukrom. Odstavíme a šľaháme do vychladnutia. Biely jogurt vymiešame s vanilínovým cukrom, pridáme puding bez varenia pripravený podľa návodu a vyšľahanú smotanu.
  2. Vmiešame želatínový stužovač, očistené ríbezle a zľahka premiešame.
  3. Dno hlbokého plechu na pečenie s rozmermi 23 x 23 cm vyložíme maslovými sušienkami. Natrieme na ne plnku a odložíme do chladu stuhnúť.
  4. Do čučoriedkovej šťavy dáme napučať želatínu, rozpustíme ju a dáme navrch stuhnutej plnky. Poukladáme čučoriedky a opäť dáme stuhnúť do chladu.

Tvarohová torta s ríbezľovým snehom

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Na letný deň: Žĺtkový koláč s čučoriedkami a ríbezľami
BÁJEČNÁ ŽENA