Na slávnostnú príležitosť: Torta s vanilkovým krémom

Chuťmeter:
 
12 porcií
 
Na slávnostnú príležitosť: Torta s vanilkovým krémom

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 6 vajec
  • 12 lyžíc kryštálového cukru
  • 12 lyžíc polohrubej múky
  • tuk a múku na vymastenie a vysypanie formy

Na krém:

  • 750 ml mlieka
  • 3 balíčky pudingového prášku na prípravu vanilkových krémov
  • 350 g masla
  • 12 lyžíc práškového cukru
  • 50 ml tuzemského umu

Na ozdobu:

  • 1 balíček šľahačky v prášku
  • 200 ml mlieka
  • 250 g hrozna
  • 1 balíček čírej tortovej želatíny
  • 100 ml vody
  • 2 lyžice kryštálového cukru

Postup:

  1. V hlbšej mise vyšľaháme 3 vajcia a 6 lyžíc kryštálového cukru. Do peny pridáme polovicu preosiatej polohrubej múky a premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pri teplote 180 °C pečieme asi 15 minút. Podobne upečieme aj druhú piškótu.
  2. Z mlieka a pudingových práškov uvaríme hustý krém a za občasného premiešania ho necháme vychladnúť. Zvlášť vymiešame maslo s práškovým cukrom a umom. Pridáme vychladnutý krém a vyšľaháme dohladka. Krém rozdelíme na 4 časti.
  3. Každý vychladnutý korpus priečne prekrojíme na 2 pláty. Tromi časťami plnky postupne natrieme korpusy a spojíme ich. Poslednou časťou potrieme vrch a boky torty.
  4. Šľahačku v prášku vyšľaháme s mliekom dotuha a ozdobíme ňou okraj a boky torty. Poukladáme bobuľky hrozna.
  5. Povrch torty zalejeme čírou tortovou želatínou pripravenou zmiešaním s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Hotovú tortu dáme stuhnúť do chladu.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Na slávnostnú príležitosť: Torta s vanilkovým krémom