Na zlepšenie nálady: Škoricové slimáky s orechmi

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Na zlepšenie nálady: Škoricové slimáky s orechmi

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 3 a pol hrnčeka hladkej múky
  • 1/4 hrnčeka rozpusteného masla
  • 1/4 hrnčeka tekutého medu
  • 1/3 hrnčeka teplej vody
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička sušeného droždia
  • štipka soli

Na škoricovú plnku:

  • 1/4 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1/2 hrnčeka mletých orechov
  • 1 lyžica mletej škorice
  • 2 lyžice hrozienok
  • 4 lyžice rozpusteného masla

Na karamelovú vrstvu:

  • 1/2 hrnčeka hnedého cukru
  • 1/3 hrnčeka mletých orechov
  • 6 lyžíc rozpusteného masla

Postup:

  1. Pripravíme cesto: V miske zmiešame vajcia s teplou vodou, s medom, maslom, so soľou a sušeným droždím. Všetko premiešame, postupne primiešavame múku a vypracujeme jemné, ľahké cesto. Vyvaľkáme ho na papieri na pečenie na väčší ovál a potrieme asi 4 lyžicami roztopeného masla.
  2. Pripravíme škoricovú plnku: Zmiešame cukor, orechy a škoricu. Plnku navrstvíme na cesto a posypeme hrozienkami.
  3. Naplnené cesto stočíme pomocou papiera na pečenie do rolády a nakrájame na kolieska - slimáky.
  4. Pekáč vytrieme asi 6 lyžicami rozpusteného masla a nahrubo posypeme hnedým cukrom zmiešaným s mletými orechmi. Na túto vrstvu naukladáme pripravené slimáky a necháme chvíľu podkysnúť.
  5. Slimáky pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 35 minút.
  6. Ešte horúce slimáky vyberieme z plechu a poukladáme do misy. Keď spodná karamelová vrstva vychladne a stvrdne, slimáky idú z plechu ťažšie von.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Na zlepšenie nálady: Škoricové slimáky s orechmi