Naozaj sa ich nedá objesť: Tvarohové fánky

Chuťmeter:
 
50 kusov
 
J2: Tvarohové fánky

Potrebujeme:

  • 250 g hladkej múky
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 3 lyžice rumu
  • 125 g jemného tvarohu
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 4 lyžice mlieka
  • masť alebo olej

Postup:

  1. Všetky ingrediencie okrem oleja dobre vymiešajte na cesto. Z cesta vykrajujte ostrôžkou malé obdĺžniky. V ich strede narežte pozdĺžnu štrbinu a prevlečte cez ňu jeden kraj.
  2. V hrnci s hrubým dnom roztopte masť alebo zohrejte olej. Fánky smažte doružova a ešte teplé ich pocukrujte
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Naozaj sa ich nedá objesť: Tvarohové fánky
DOBRÉ JEDLO/ Veronika KOLLÁROVÁ
Spracovala: Katarína BRUNOVSKÁ