Naplnená jabĺčkami: Torta s mascarpone

01
Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Torta s mascarpone

Potrebujeme:

Cesto:

  • 70 g masla
  • 120 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 170 ml mlieka
  • 150 g hustého jogurtu

Plnka:

  • 250 g mascarpone
  • 3 lyžice pomletých orechov
  • 1 vajce
  • 100 g krupicového cukru
  • 4 očistené jablká pokrájané na kocky
  • pol jablka nakrájaného na plátky
  • hrsť hrozienok
  • 30 g masla
  • mletá škorica
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a vajcom. Pridáme jogurt, múku s kypriacim práškom, postupne prilejeme mlieko a premiešame. Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 23 cm.
  2. Jablká pokrájané na kocky dáme do panvice s rozpusteným maslom, pridáme krupicový cukor, prisypeme škoricu, premiešame a dusíme 3 minúty. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  3. Mascarpone vymiešame s vanilínovým cukrom, pridáme vajce, hrozienka, pomleté orechy a vmiešame do vychladnutých jabĺk. Plnku dáme na povrch cesta, uhladíme a navrch uložíme plátky jabĺk.
  4. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia 60 až 80 minút. Koláč po vychladnutí pokrájame a posypeme práškovým cukrom.

Malinová torta s mascarpone

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Naplnená jabĺčkami: Torta s mascarpone
BÁJEČCNÁ ŽENA