Navrstvite ho: Tvarohový koláč s makom a smotanou

Chuťmeter:
 
10 porcií
 
Tvarohový s makom

Potrebujeme:

Cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 200 g masla

Tvarohová plnka:

  • 900 g tučného tvarohu
  • 250 g kyslej smotany
  • 5 vajec
  • 250 g krupicového cukru
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • nastrúhaná citrónová kôra z 1 citróna
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Jablkovo-maková zmes:

  • 280 g pomletého maku
  • 170 g krupicového cukru
  • 6-8 jabĺk

Smotanová plnka:

  • 250 g kyslej smotany
  • 240 g vanilkového Pribináčika
  • 6 vajec
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 130 g práškového cukru

Postup:

  1. Z hladkej múky, práškového cukru, masla a z vajca pripravíme cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a prenesieme na hlboký, vopred vymastený, múkou vysypaný plech s rozmermi 56 x 42 cm.
  2. Tvaroh, kyslú smotanu, rozšľahané vajcia, krupicový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, citrónovú šťavu a vanilkový puding spolu zmiešame. Tvarohovú plnku dáme na cesto vo forme.
  3. Očistené jablká pokrájame na väčšie kúsky. Pomletý mak zmiešame s cukrom a pridáme kúsky jabĺk. Túto jablkovo-makovú zmes rovnomerne rozložíme na tvarohovú vrstvu.
  4. Nakoniec pripravíme smotanovú plnku. Vajcia rozšľaháme a vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme kyslú smotanu, vanilkový Pribináčik a vanilkový puding. Spolu zmiešame a nalejeme na povrch koláča. Pečieme pri 180 stupňoch Celzia asi 60 minút.

Mramorová pavučinka s tvarohom

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Navrstvite ho: Tvarohový koláč s makom a smotanou
BÁJEČNÁ ŽENA