Navrstvite ju: Torta s farebným cestom

Chuťmeter:
 
12 porcií
 
Vrstvená torta

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 5 bielkov
  • 180 g práškového cukru
  • 5 žĺtkov
  • 200 g hladkej múky
  • pol balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžica oleja
  • gélové potravinárske farby (červená, žltá, zelená, modrá)

Na náplň:

  • 1 balenie krémovej náplne s vanilkovou príchuťou Dr. Oetker
  • 200 ml studeného mlieka
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 125 g zmäknutého masla

Postup:

  1. V mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh a ku koncu doň zašľaháme cukor. Pridáme žĺtky, múku zmiešanú s kypriacim práškom, olej, tuhý sneh a ručne metličkou zľahka vymiešame dohladka.
  2. Cesto rozdelíme na 4 diely, každý zafarbíme inou farbou. Diely cesta dáme do vymastených, múkou vysypaných foriem s priemerom 26 cm a postupne upečieme v predhriatej rúre. Pri teplote 170 stupňov Celzia pečieme asi 15 minút. Korpusy necháme vychladnúť.
  3. Krémovú náplň v prášku zmiešame s mliekom, cukrom a s maslom podľa návodu na obale a vyšľaháme.
  4. Jednotlivé korpusy zlepíme tenkou vrstvou náplne. Povrch torty aj boky potrieme zvyšnou náplňou, odložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Ozdobíme podľa fantázie.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Navrstvite ju: Torta s farebným cestom
BÁJEČNÁ ŽENA