Nech vás podoba nepomýli: Gapelské koláče nie sú klasický závin!

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
Gapelské koláče

Potrebujeme:

Cesto:

  • 375 g polohrubej múky
  • 125 ml vlažného mlieka
  • 50 g cukru
  • 20 g droždia
  • 50 g tuku alebo masla
  • 2 vajcia
  • pol lyžičky soli

Ostatné:

  • 500 g slivkového lekváru
  • 2 balíčky škoricového cukru
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 1 balíček mletej škorice
  • olej

Postup:

  1. Zo surovín urobíme kvások, vypracujeme cesto a necháme ho kysnúť. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku asi pol centimetra a natrieme naň slivkový lekvár.
  2. Cez stred preložíme jednu polovicu cesta na druhú tak, aby bol lekvár v strede.
  3. Vrchnú časť potrieme olejom, posypeme kryštálovým a škoricovým cukrom a mletou škoricou.
  4. Koláč radielkom pokrájame na pásy široké 5 až 6 cm a položíme ich na vymastený, múkou vysypaný plech. Necháme kysnúť na plechu, potom upečieme v stredne vyhriatej rúre.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Nech vás podoba nepomýli: Gapelské koláče nie sú klasický závin!
Báječná Žena