Nedeľná delikatesa: Gaštanová torta s malinovým lekvárom

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Gaštanová torta

Potrebujeme:

Cesto:

  • 3 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 7 lyžíc polohrubej múky
  • 3 lyžice rozpustenej čokoládovej polevy
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 250 g gaštanového pyré
  • 100 g masla

Na potretie:

  • malinový lekvár
  • mandľový likér na pokvapkanie

Plnka:

  • 350 g gaštanového pyré
  • 150 g práškového cukru
  • 200 g masla, 150 ml vyšľahanej smotany na šľahanie, 1 balíček vanilínového cukru, 3 lyžice mandľového likéru

Postup:

  1. Žĺtky vymiešame s maslom a práškovým cukrom. Pridáme gaštanové pyré, vychladnutú čokoládovú polevu, múku s kypriacim práškom a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
  2. Cesto dáme do vopred vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 22 cm a upečieme vo vyhriatej rúre.
  3. Vychladnutý korpus rozkrojíme na dve časti. Každú časť pokvapkáme likérom a potrieme lekvárom. Jednu časť korpusu potrieme časťou plnky a uložíme druhú časť korpusu. Povrch i boky torty potrieme zvyšnou plnkou a odložíme do chladu. Po stuhnutí pokrájame, ozdobíme gaštanmi a strúhanou čokoládou.
  4. Plnka: Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme likér, po častiach gaštanové pyré a prešľaháme. Nakoniec vmiešame vyšľahanú smotanu.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Nedeľná delikatesa: Gaštanová torta s malinovým lekvárom
BÁJEČNÁ ŽENA