Nektarínkový koláč s glazúrou: Ako príloha grécky jogurt alebo zmrzlina

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
R: Nektarínkový koláč s glazúrou

Potrebujeme:

  • 380 g lístkového cesta
  • 2 lyžice mletých mandlí
  • 750 g nektáriniek
  • 2 lyžice hnedého cukru (kopcovité)
  • 2 lyžice bieleho vína
  • 3 lyžice marhuľového džemu
  • ako príloha grécky jogurt alebo zmrzlina

Postup:

  1. Lístkové cesto nechajte postáť pri izbovej teplote 10 minút. Potom ho rozvaľkajte do tvaru kruhu a vysteľte ním okrúhlu formu na pečenie s priemerom 25 cm. Cesto popichajte vidličkou a posypte mletými mandľami a 1 lyžicou cukru.
  2. Umyté a osušené nektárinky zbavte kôstky a nakrájajte ich na mesiačiky. Poukladajte ich husto na cesto. Posypte cukrom a v rúre vyhriatej na 220 °C pečte asi 30 minút, kým špičky nektáriniek nezačnú karamelizovať.
  3. V kastróliku zohrejte za stáleho miešania víno a džem a teplou glazúrou potrite nektárinky. Podávajte s jogurtom alebo so zmrzlinou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Nektarínkový koláč s glazúrou: Ako príloha grécky jogurt alebo zmrzlina
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská