Nevážte, hrnčekujte! Jablkové lievance s čokoládou z karobu

Chuťmeter:
 
12 kusov
 
J3: jablkové lievance s čokoládou z karobu

Potrebujeme:

  • 2 hrnčeky štvorzrnnej celozrnnej bezlepkovej múky (zoženiete v špecializovaných predajniach)
  • 15 g kypriaceho prášku z vínneho kameňa
  • pol lyžičky soli
  • 1,5 hrnčeka ryžového mlieka
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice oleja
  • 4 jablká (nastrúhané aj so šupkou)
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • maslo ghí (prepustené maslo)
  • mletá škorica na posypanie

Na polevu:

  • 3 lyžice karobu
  • 2 lyžice ryžového sirupu
  • 1 lyžica tahini (sezamová pasta)
  • voda

Postup:

  1. Dôkladne zmiešajte sypké ingrediencie so soľou. V miske vymiešajte mlieko, vajcia a olej a hotové postupne vmiešavajte do suchej zmesi tak, aby nevznikli hrudky. Nakoniec pridajte nastrúhané jablká, cukor a dobre premiešajte. Lievančeky pečte na panvici vytretej maslom ghí.
  2. Pripravte polevu: Zmiešajte všetky ingrediencie a zrieďte ich vodou.
  3. Teplé lievance ozdobte nakrájaným jablkom, prelejte karobovou polevou a posypte škoricou.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

iPeknéBývanie.sk

Šarm.sk

Pluska.sk