Odpaľované košíčky sa vám rozplynú na jazyku

Chuťmeter:
 
10 porcií
 
Odpaľované košíčky

Potrebujeme:

  • 250 ml vody
  • 90 g zmäknutého masla
  • 160 g hrubej múky
  • 4 vajcia
  • štipku soli

Na krém:

  • 300 ml mlieka
  • 50 g vanilkového pudingu
  • 2 žĺtky
  • 130 g práškového cukru
  • 170 g zmäknutého masla
  • 1-2 lyžice rumu
  • 1 balíček vanilkového cukru

Na ozdobenie:

  • zmes sezónneho ovocia
  • lístky mäty

Postup:

  1. Vodu so štipkou soli a maslom priveďte do varu. Pridajte múku a poriadne miešajte 4 minúty pri miernej teplote, až kým cesto jemne zhnedne. Nechajte vychladnúť.
  2. Do nie celkom vychladnutej hmoty postupne vmiešajte celé vajcia a naplňte cukrárske vrecko so širšou špičkou. Cesto nastriekajte na plech vyložený papierom na pečenie. Okraje cesta spravte vyššie, aby v nich neskôr držal krém. Rúru vyhrejte na 250 °C, potom znížte teplotu na 200 °C a pečte 15 minút.
  3. Pudingový prášok a žĺtky rozmiešajte v 100 ml mlieka, pridajte lyžicu cukru, 20 g masla, vanilkový cukor, vlejte do zvyšného mlieka a za stáleho miešania priveďte k varu. Varte 2 minúty, kým hmota zhustne. Potom nechajte vychladnúť.
  4. Zvyšné maslo a cukor vyšľahajte do peny a vmiešajte ho do takmer studeného žĺtkového krému. Dochuťte rumom a zľahka premiešajte. Studeným krémom naplňte upečené korpusy a ozdobte ovocím.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Odpaľované košíčky sa vám rozplynú na jazyku
Redakcia