Ohúrte návštevu týmto dezertom: Banánová torta

Chuťmeter:
 
1 forma
 
Banánová torta

Potrebujete:

Na cesto:

  • 6 žĺtkov
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 100 g jemného kryštálového cukru
  • strúhanú citrónovú kôru + 1 kávovú lyžičku do peny
  • 6 bielkov
  • 100 g kryštálového cukru
  • 50 ml oleja + na vymastenie formy
  • 240 g polohrubej múky + na vysypanie formy

Na plnku:

  • 1 kg jabĺk
  • 200 g kryštálového cukru
  • 100 ml teplej vody
  • 2 balíčky banánového pudingu
  • 150 ml vody

Krém na potretie torty:

  • 30 g rastlinnej tukovej nátierky (Hera)
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 2 lyžice roztopenej horkej čokolády

Na ozdobenie:

  • 150 g čokolády
  • 1 kávovú lyžičku rastlinného tuku (Cera)

Postup:

  1. Pripravte korpus: žĺtky vyšľahajte s vanilínovým cukrom, kryštálovým cukrom a kávovou lyžičkou citrónovej kôry na penu. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh s kryštálovým cukrom a vmiešajte ho k vyšľahaným žĺtkom. Pridajte olej, preosiatu múku a dobre zmiešajte. Hmotu vylejte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečte pri 170 °C asi 45 minút. Po upečení nechajte korpus vychladnúť a prerežte ho plošne na tri časti. 
  2. Pripravte plnku: jablká očistite a postrúhajte. V hrnci skaramelizujte cukor. Aby sa dobre rozpustil, pridajte jablká, podlejte teplou vodou a duste. Karamel sa postupne roztopí. 
  3. Banánové pudingy v prášku rozmiešajte vo vode a keď sú jablká udusené a karamel rozpustený, vlejte do masy a za stáleho miešania varte do sklovita. Masu nechajte trochu vychladnúť. 
  4. Jednu časť korpusu dajte do formy vyloženej alobalom. Navrstvite polovicu jablkovej masy a položte druhú časť korpusu. Navrstvite zvyšnú časť jablkovej masy a priložte tretiu časť korpusu. Jemne pritlačte a nechajte úplné vychladnúť.
  5. Pripravte krém na potretie torty: tukovú nátierku vymiešajte s práškovým cukrom. Pridajte roztopenú čokoládu a dobre vymiešajte. Krémom potrite tortu.
  6. Čokoládu roztopte s tukovou nátierkou v nádobe v horúcom vodnom kúpeli. Polejte tortu a dajte ju do chladu stuhnúť.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

iZahradkar.sk

iZdravie.sk

iPekneByvanie.sk