Oku lahodiaca: Kávovo-orechová torta s čokoládou

Chuťmeter:
 
8 až 10 porcií
 
Kávovo-orechová káva s čokoládou

Potrebujeme:

Cesto:

  • 6 lyžíc uvarenej silnej čiernej kávy
  • 60 g tmavej čokolády
  • 70 g kryštálového cukru
  • 10 vajec
  • 210 g mletých vlašských orechov

Plnka:

  • 6 lyžíc uvarenej silnej čiernej kávy
  • 120 g kryštálového cukru
  • 41 g zmäknutej čokolády
  • 3 žĺtky
  • 140 g masla
  • čokoláda na ozdobu

Postup:

  1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Pridáme kávu, cukor a za stáleho miešania mierne varíme do zhustnutia.
  2. Žĺtky s cukrom vyšľaháme dopenista, pomaly pridávame uvarenú vychladenú masu. Primiešame mleté orechy a tuhý sneh z 10 bielkov.
  3. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 24 centimetrov. Pomaly pečieme pri teplote asi 170 stupňov Celzia.
  4. Nad parou vyšľaháme dohusta zmäknutú čokoládu, 3 žĺtky, kávu a cukor. Do vychladnutého krému pridáme maslo a vyšľaháme.
  5. Upečený korpus prerežeme, naplníme krémom, potrieme vrch i boky. Trochu si necháme aj na ozdobné kopčeky, ktoré urobíme s pomocou cukrárskeho zdobiča.
  6. Ozdobíme čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke.

Extra dávka čokolády: Torta s ovocím

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Oku lahodiaca: Kávovo-orechová torta s čokoládou
Báječná Žena