Orechové medovníčky: Pečte ich s láskou, budú oveľa sladšie

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
Orechové medovníčky

Potrebujete:

  • 250 g medu
  • 70 g práškového cukru
  • 2 vajcia + 1 vajce na potretie
  • 100 g rastlinného tuku
  • 500 g hladkej múky
  • 1 lyžička sódy bicarbony
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 100 g mletých orechov
  • orechy na ozdobenie (nemusia byť)

Postup:

  1. Med s cukrom a vajcami vyšľahajte do peny. Postupne zašľahajte rozpustený vychladnutý tuk. Postupne pridávajte preosiatu múku zmiešanú so sódou bicarbonou, pomletými orechmi a škoricou. Vypracujte cesto, vložte ho do mikroténového vrecka. Odložte na niekoľko hodín - najlepšie cez noc do chladu.
  2. Cesto nechajte odpočinúť 2 hodiny pri izbovej teplote, rozvaľkajte ho na hrúbku 4 mm a vykrajujte menšie srdiečka alebo hviezdičky.
  3. Uložte ich na plech vyložený papierom na pečenie ďalej od seba. Ozdobte orechom a pečte 6 - 7 minút pri teplote 200 °C. Ešte za horúca medovníčky potrite rozšľahaným vajcom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Orechové medovníčky: Pečte ich s láskou, budú oveľa sladšie
Mária Abraámová
Dobroslava Brunovská