Orechovo-čerešňový koláč: Jeho pomleté oriešky budete milovať

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
Orechovo-čerešňový koláč

Potrebujete:

Na cesto:

  • 350 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 100 g pomletých orechov
  • 1 lyžicu pomletých mandlí
  • 1 lyžicu pomletých píniových orieškov
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 300 g polohrubej múky
  • 700 g vykôstkovaných čerešní
  • 3 lyžice oleja
  • 2 lyžice mlieka
  • 2 balíčky vanilínového cukru

Na snehovú polevu:

  • 4 bielky
  • 150 g kryštálového cukru

Postup:

  1. Celé vajcia vyšľahajte s práškovým cukrom. Pridajte olej, mlieko, vanilínový cukor, múku zmiešanú s kypriacim práškom, pomleté mandle, pomleté píniové oriešky a orechy.
  2. Cesto dajte na vymastený, múkou vysypaný plech a rovnomerne naň uložte vykôstkované čerešne. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a dajte piecť.
  3. Z bielkov a kryštálového cukru ušľahajte tuhý sneh. Pred dopečením natrite tuhý sneh na povrch koláča a nechajte ho v rúre pri miernej teplote dosušiť.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo