Orechový Izidor s rumom

Chuťmeter:
 
len pre dospelých
 
Orechový Izidor s rumom

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 70 g hrubej múky
  • 150 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 120 g mletých vlašských orechov
  • 2 lyžice kakaa
  • ¼ kypriaceho prášku do pečiva
  • tuk a múku na vymastenie a vysypanie plechu

Na plnku:

  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 2 hrste práškového cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 300 ml rumu

Na krém:

  • 250 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 4 žĺtky
  • 2 lyžice kakaa

Na polevu:

  • 3 malé ľadové gaštany
  • 100 g masla

Postup:

  1. Maslo s  cukrom a  žĺtkami vymiešame dopenista, pridáme kakao, orechy, preosiatu múku s kypriacim práškom a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
  2. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech s vyšším okrajom, dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a upečieme.
  3. Pripravíme plnku: V mise zmiešame orechy s cukrom a rumom. Ak treba, môžeme pridať asi 3 lyžice vody. Hmotu rozotrieme na vychladnuté cesto.
  4. Pripravíme krém: Zo žĺtkov, kakaa a cukru vyšľaháme nad parou krém a necháme ho vychladnúť.
  5. Do krému postupne vmiešame maslo. Krém natrieme na vrstvu s orechmi.
  6. Ľadové gaštany rozpustíme s maslom a mierne vychladnutú polevu nalejeme na krém. Po vychladnutí zákusok pokrájame na kúsky, každý kúsok môžeme ozdobiť čokoládovými hoblinami.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Orechový Izidor s rumom