Orechový koláč s ricottou: Vyberte čo najtmavšiu čokoládu

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Orechový koláč s ricottou

Potrebujeme:

  • 200 g tmavej čokolády
  • 150 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 40 g kakaa
  • 100 g polohrubej múky
  • 100 ml ovocnej šťavy
  • 200 g vlašských orechov
  • 1 lyžička kypriaceho prášku

Na polevu:

  • 250 g ricotty
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 160 g vanilkového Pribináčika
  • 2 plátky želatíny
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy

Na potretie:

  • džem podľa chuti

Postup:

  1. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a so zmäknutým maslom. Pridáme nastrúhanú čokoládu, preosiate kakao, polohrubú múku s kypriacim práškom, vlašské orechy a prilejeme ovocnú šťavu. Vmiešame dotuha vyšľahaný sneh z bielkov a spolu premiešame. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie s rozmermi 30 x 24 cm.
  2. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 45 minút. Ricottu dohladka vymiešame s vanilkovým Pribináčikom, s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme citrónovú šťavu, podľa návodu pripravenú želatínu a vymiešame.
  3. Vychladnutý koláč potrieme ľubovoľným džemom a na povrch natrieme ricottovú polevu. Koláč odložíme na 2 až 3 hodiny odležať do chladu. Potom ho pokrájame na rezy a posypeme pomrvenými ovsenými keksami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Orechový koláč s ricottou: Vyberte čo najtmavšiu čokoládu
Blanka Nemčeková