Na pondelkový stôl patrí aj orechový mriežkový koláč

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
Orechový mriežkový koláč

Potrebujete:

Na cesto:

  • 220 g masla
  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 až 2 lyžice mlieka
  • ríbezľový lekvár na potretie cesta

Na plnku:

  • 250 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 4 vajcia
  • 250 g mletých orechov.

Postup:

  1. Rýchlo spolu vymieste zmäknuté maslo, preosiatu hladkú múku, práškový cukor a žĺtky. Podľa potreby pridajte mlieko, vypracujte hladké cesto a rozdeľte ho na dve časti. Jednu časť rozvaľkajte a preneste na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto potrite ríbezľovým džemom.
  2. Pripravte plnku: Celé vajcia vyšľahajte s cukrom a pridajte mleté orechy, vanilínový cukor a premiešajte. Plnku vylejte na vrstvu džemu a rovnomerne rozotrite po celej ploche.
  3. Na povrch plnky zo zvyšnej časti cesta urobte tenké valčeky a pomocou nich na koláči urobte mriežku. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C a pečte 30 až 40 minút.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo