Osviežte ju ovocím: Smotanová torta s piškótami

Chuťmeter:
 
12 porcií
 
Smotanová torta s piškótami a ovocím

Potrebujeme:

  • 2 balíčky detských piškót
  • 4-5 téglikov kyslej smotany
  • 4-5 balíčkov pravého vanilkového cukru
  • 500 g bobuľového ovocia
  • pol balíčka číreho tortového želé
  • mandle na ozdobu

Postup:

  1. Do každého téglika smotany vmiešame balíček vanilkového cukru. Na dno tortovej formy rozložíme vrstvu piškót, pokryjeme vrstvou ochutenej smotany a poukladáme niekoľko bobuliek alebo kúskov nakrájaného ovocia.
  2. Vrstvy striedame aspoň dvakrát a pol téglika smotany odložíme na ozdobu.
  3. Naplnenú tortovú formu necháme postáť najlepšie do ďalšieho dňa. Potom odstránime okraj z formy, boky torty potrieme smotanou a ozdobíme plátkami mandlí.
  4. Navrch uložíme ovocie a pomocou štetca potrieme tortovým želé pripraveným podľa návodu na obale.

So šťavnatými jahodami: Domáci cheesecake

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Osviežte ju ovocím: Smotanová torta s piškótami
Báječná Žena