Ovocie vo vnútri: Bábovka s mandľami a čerešňami

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Bábovka s mandľami

Potrebujeme:

  • 250 g masla
  • 250 g práškového cukru
  • 3 lyžice mandľového likéru
  • 4 vajcia
  • 380 g polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • 100 g opečených mandľových lupienkov
  • 50 g rozpustenej bielej polevy
  • 300 g vykôstkovaných čerešní

Postup:

  1. Maslo vymiešame s cukrom a so žĺtkami. Pridáme likér, preosiatu múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov vyšľahaný dotuha.
  2. Premiešame a do cesta vmiešame vykôstkované čerešne. Formu vymastíme, vysypeme múkou a naplníme cestom.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 50 minút.
  4. Po vychladnutí bábovku vyklopíme, pokvapkáme rozpustenou čokoládovou polevou a posypeme mandľovými lupienkami opečenými na suchej panvici.

Smotanová bábovka s hrozienkami

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Ovocie vo vnútri: Bábovka s mandľami a čerešňami
Báječná Žena