Ovocný chlieb s medovými orechmi: Taká falošná vianočka

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Ovocný chlieb s medovými orechmi

Potrebujeme:

  • 1 bochník ovocného chleba (môže byť aj vianočka)
  • 4 lyžice medu
  • 1 vetvičku rozmarínu
  • 16 kusov pekanových orechov (alebo vlašských)
  • 125 g malín
  • 125 g černíc
  • 180 g ricotty
  • 4 lyžice smotany na šľahanie

Postup:

  1. Do hrnca dajte med a pridajte vetvičku rozmarínu. Zľahka ju stlačte medzi dlaňami, aby pustila arómu. Med zohrievajte na miernom ohni až začne ľahko pobublávať. Pridajte orechy.
  2. Chlieb alebo vianočku nakrájajte a urobte hrianky. Ricottu zmiešajte so smotanou na šľahanie. Maliny a černice umyte a osušte.
  3. Na opečené chleby dajte kôpku ricotty, pridajte med s orechmi a ozdobte bobuľovým ovocím.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Ovocný chlieb s medovými orechmi: Taká falošná vianočka
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská